PINGUINOA
Argazki honetan agertzen den animaliaren izen arrunta Pinguinoa da.Gazteleraz Pinguino deitzen da.Bere izen zientifikoa Pygoscelis Antartiag da eta hegaztiak dira.
Bere itsura esaten badugu,Pinguinoa 40kg pisatzen du.1,20 metro luzeera dute,ornodunak dira eta bere azala lumajez betetaz dago.Bi hanka beltzak eta beste batzuk laranja dituzte. Bere gorputza txuria,beltza eta pixka bat laranja da. Odol beroa dute. Bi gurasoak aldatzen dira arrautzak zaintzeko.Pinguinoak -50 grado-tan gutxi gora behera bizitzen dira eta oso animali taldekideak dira,18 espezie daude eta 10 km ordu korrika egiten dute.Ez dute kanpoko belarririk baina bai dute belarri konduktoa. Biriketatik arnasten dute eta arrautzetatik jaiotzen dira.
Ugalketaz azaltzen badugu,Pinguino gehienek harriz txikiz algaz eta belarrez egindako zuloetan egiten dute habia eta han bi arrautza eta batzuetan hiru errutzen dituzte.Arrautza errun ondoren,emea itsasora joaten da bi hilabeterako eta denboraldi guzti honetan arra arrautza inkubatzen egongo da ezertxo ere jan gabe ,40gradu-ko temperaturak jasanez eta baita elur-errauntzi izugarri ere.Denboraldi hau igaro ondoren,emeak itzuli eta arrautzaren ardura hartzen dira.
Elikadura esaten badugu,Pinguinoak arrain txikiz elikatzen dira.
Elikadura esaten badugu,Pinguinoak arrain txikiz elikatzen dira.
Berezko ekosistemaz hitzegiten badugu,Artantikan bizi dira gehienak,hotz handiko lekuetan. Bere bizilekua izotza da.
Azkenik bizitzeko arriskuak azalduko dut,izotza erortzen da eta ez dute izotza bizitzeko.








0 comentarios:
Publicar un comentario